Nevěra manžela. A co dál?

18.11.2009 | Sex a vztahy

Prekérní situace. Všechny bychom si přály, abychom se do ní nikdy nedostaly.

Ženská intuice nám nelítostně naznačuje, že náš sameček zalovil v jiných vodách. Nevíme, jak moc je to vážné, ale vnitřní hlas nám našeptává, že má jinou. Co teď s tím? Jak se zachovat?

Je to moje chyba? 
Když přijdeme na partnerovu nevěru, nebo v tom lepším případě zatím jen pojmeme lehké podezření, v hlavě se nám začne vařit horoucí směs otázek. Mezi nimi i ta, zda, a hlavně, kde jsme udělaly chybu. Proč se to stalo? Může za to snad moje fádní barva vlasů, tříkilová nadváha, malá prsa, nebo velký zadek? Jsem snad nudná v posteli? Přestala jsem být po něho atraktivní? Jsem už pro něj stará? Moc se svému partnerovi věnuji, nebo jej naopak zanedbávám? Milé dámy, šlechtí Vás, že nejprve hledáte chybu samy u sebe, ale nemusely jste se vůbec žádné dopustit! Zcela nezávisle na tom, jestli je Vám pětadvacet, nebo pětačtyřicet, vážíte padesát nebo sedmdesát kilo, střídáte v posteli dvojciferný počet milostných poloh, či preferujete pouze jednu z nich, hlídáte si svého samečka, nebo mu naopak necháváte naprostou volnost, pokud má k nevěře dojít, nikdy tomu nezabráníte. I když obecná preventivní doporučení přece jen existují.

Víte, s kým spíte?
Jak jsme právě naznačili, nevěře jako takové zabránit nelze, riziko jejího výskytu ve Vašem partnerském vztahu však můžete do jisté míry snížit. Klíčová otázka zní, s kým vlastně sdílíte společné milenecké či manželské lože. Volbou partnera můžete také do jisté míry ovlivnit, co Vás v budoucím životě čeká. Pokud začnete žít s chronickým nevěrníkem, i kdybyste byla sebekrásnější a sebedokonalejší, zůstává jen otázkou času, kdy zatouží po nějakém zpestření. Mezi určité varovné signály patří například fakt, že Váš protějšek byl v minulosti již několikrát ženatý, nebo že kvůli Vám celkem snadno opustil svou bývalou partnerku. Leccos lze vyčíst také ze způsobu, jakým komunikuje s ostatními ženami. Obecné závěry z toho ale nelze vyvodit. 

Buďte svá a dbejte o sebe!
Neměnnou pravdou však zůstává, že pokud žena dostatečně nedbá o svůj zevnějšek, nebo její partner nabude dojmu, že ji má příliš jistou, začne usilovat o novou kořist. Co Vám tedy můžeme poradit, je, udržovat svého partnera v neustálém napětí. Nikdy by neměl pochybovat o tom, že ho máte ráda. Nesmí mít ale pocit, že jste součástí jeho majetku. Jako například jeho vůz, který najde vždy na tom samém místě, kde jej zaparkoval. 

A Váš zevnějšek? Jistě Vás nemusíme poučovat o tom, jak je vzhled ženy důležitý. Nicméně dobře vypadat nestačí. Chce to občas provést nějakou výraznou změnu, ať už šatníku, make-upu či účesu. Jde o to vzbudit alespoň iluzi, že je u Vás doma tak trochu jiná žena. Pozor ale! Někteří muži jsou na podobné změny svých partnerek alergičtí. Mohla byste v nich dokonce vyvolat podezření, že Vy sama někoho máte, nebo usilujete o jeho přízeň. 

Snažte se zůstat nad věcí
Pokud je už na preventivné opatření příliš pozdě a Vám se právě hroutí svět, nebo se třesete vzteky, protože jste přišla na stopu tomu, co je mnohdy lepší nezjistit, snažte se zůstat nad věcí. Teď nechceme mužskou část populace v žádném případě omlouvat, ale samečkové jsou promiskuitní od přírody. Málokterý z nich nikdy v životě „neuklouzne“. Ostatně, ruku na srdce, jak jste na tom Vy sama? Většina mužů se potřebuje pouze ujistit, že o ně samičky stále projevují zájem a dokážou je uspokojit. Jejich nevěra většinou mívá „pouze“ sexuální podtext. Milenka je zpravidla brzy (nebo časem) omrzí a vracejí se domů ke své partnerce, zvláště pokud spolu mají děti. Když budete dělat scény, ničemu to neprospěje. Otázkou zůstává, zda je dobré, když mu jeho nevěru suše oplatíte. Rozhodně zachovejte chladnou hlavu alespoň navenek!

Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na polévky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.